Lions Diamond Club Timişoara a reluat funcționarea Ceasului Floral din centrul orașului. La cea de-a 13-a ediție a Balului Florilor de Mai, organizat de Lions Diamond Timişoara, s-au strâns fondurile necesare pentru achiziționarea mecanismului ceasului. Suma totală adunată a fost de 25.000 de euro.
Evenimentul a fost o ocazie strălucitoare și a demonstrat încă o dată că atunci când o femeie își propune să realizeze ceva, nimic nu îi stă în cale. La ediția din acest an, cele 37 de membre ale Lions Diamond Club Timişoara, coordonate de Ramona Olteanu, președintele în exercițiu, și-au unit forțele pentru a reda timișorenilor un simbol al orașului – Ceasul Floral din Timişoara. Acesta va arăta din nou ora exactă, după aproximativ 30 de ani de inactivitate.
Cu eforturile lor, „leoaicele” au reușit să strângă suma necesară de 25.000 de euro pentru realizarea acestui proiect.
„Le mulţumesc tuturor oamenilor de afaceri care au fost alături de noi în acest demers, şi fără de care nu am fi reuşit să ducem la îndeplinire ceea ce ne-am propus. Balul Florilor de Mai este unul dintre evenimentele tradiţionale ale Diamond Club, în care accentul este pus pe voluntariat, iar pentru ediţia din acest an, ne-am propus să readucem la viaţă o mică parte din istoria Timişoarei. Am demonstrat încă o dată că dacă există implicare şi dorinţă de a face lucruri bune şi frumoase pentru comunitatea din care faci parte, succesul este garantat”, a declarat Ramona Olteanu, preşedintele Lions Diamond Club Timişoara din acest an.
Lions Diamond Club Timişoara va susţine financiar, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara, şi proiectul pentru reabilitarea Ceasului Floral, astfel încât acest simbol al oraşului să revină la strălucirea de odinioară.
„Timișorenii știu ce înseamnă Ceasul Floral în istoria orașului, era un loc de întâlniri când nu existau telefoane mobile, era locul unde turiștii și nu numai își făceau o poză drept amintire, era unul dintre punctele de atracție ale orașului promovat pe vederile mult folosite în acele vremuri. Știa o Românie întreagă despre ceasul pe care îl avem noi la Timișoara. Strângerea de fonduri pentru cumpărarea mecanismului, nu ieftin, la o singură acțiune înseamnă că timișorenii chiar își doresc repornirea ceasului floral și, odată cu el, repornirea Timisoarei. 30 de ani de inactivitate a ceasului este mult, dar cu implicare și voință îl putem reda orașului. Mulțumesc celor implicați, participanți și care au contribuit la această acțiune. Meritați totul”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără.