Consilierii județeni au aprobat în ședința de miercuri, care a avut loc la Palatul Administrativ, indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”. Conform estimărilor, costurile pentru demolare se ridică la 29 de milioane de lei, însă suma finală ar putea fi mai mică în urma procesului de licitație.
Pe lângă demersurile de demolare, autoritățile județene și cele de la București vor demara în paralel procesul de dezafectare a stadionului și construcția noii arene, conform declarațiilor vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, făcute în cadrul ședinței de miercuri. În urma licitației, suma estimată pentru demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu” ar putea suferi modificări și scădere.
„Astăzi am făcut un pas important, am aprobat indicatorii tehnico-economici ai documentației în ceea ce privește demolarea stadionului. Vorbim de o estimare a proiectantului de 29 de milioane de lei cu TVA inclus, desigur această sumă sperăm noi să scadă destul de mult în urma licitației și în urma unui interes crescut pentru acest proiect. În paralel, cei de la Compania Națională de Investiții (CNI) urmează să adopte în comisia tehnico-economică a CNI-ului și în comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării indicatorii tehnico-economici pentru faza studiu de fezabilitate privind construirea stadionului. Aceste demersuri, demolare și construire, se fac în paralel. Ceea ce privește construirea se face de către Ministerul Dezvoltării, ceea ce privește Consiliul Județean vom împinge lucrurile repede-nainte și asigurăm tot ceea ce este nevoie pentru ca acest proiect să se realizeze cu cea mai mare prioritate”, a declarat, miercuri, după plenul aleșilor județeni, Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT.
Un singur consilier județean s-a abținut de la votul pentru demolarea stadionului
Este vorba despre Ioan Sorincău, de la PSD. Acesta a invocat o… nostalgie pentru abținerea de la vot.
„Am o nostalgie, părinții mei au făcut muncă așa-zis patriotică la construirea stadionului. Eu am făcut pe vremea când eram elev de liceu, am dat cu lopata la sala de sport Olimpia, dar sunt dezamăgit de modul în care a fost întreținut stadionul. Un stadion similar la Iași arată în condiții impecabile, al nostru este o ruină și o rușine pentru oraș”, a afirmat Sorincău în ședința CJT.
Proteasa i-a răspuns că și bunicul său a lucrat la ridicarea stadionului, însă va aproba proiectul ce vizează indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”.
„Și eu sunt nostalgic. Și bunicul meu a lucrat personal la stadion. Tot bunicul meu m-a dus prima dată pe stadion. Și eu votez cu nostalgia demolarea că sunt multe amintiri frumoase care ne leagă. Cu siguranță toți sunteți nostalgici legat de acest lucru. Sunt și supărat, într-adevăr. Eu nu mă uit la Iași, mă uit la Alexandria și văd că are stadion, dar haideți să mergem mai departe”, a spus Proteasa.
Totodată, consilierul județean Raul Olajos a adus în discuție nevoia Timișoarei de a avea și o echipă de fotbal performantă
„Ar fi excelent dacă am fi nostalgici vizavi de o echipă cu care să și jucăm. Acum, stadion ca stadion, dar nu vă supărați, Timișoara e departe-departe de ce a fost și ce ar trebui să fie. Aici poate mai vorbiți cu partenerii de la Primăria Timișoara și reușiți o echipă în divizia B”, a declarat Olajos.
„În mandatul următor o să vă rezolvăm ambele lucruri: și stadionul, și echipa”, i-a răspuns Proteasa.