Comisarii de la Protecția Consumatorilor au efectuat controale la mai multe magazine și localuri din județul Timiș. Cu această ocazie, au fost descoperite muște pe mâncare, vase murdare, alimente mucegăite, echipamente ruginite și multă mizerie.
Comisarii au aplicat mai multe amenzi și au scos de la vânzare unele produse. Unele localuri au fost închise temporar.
„Au fost controlați S.C. NIADAL ABATEX COMPANY SRL, COTROCEANU CâTĂ MARIANA ÎI, VERTOPAN TEREZIA FOOD ÎI, S.C. MIDAS CENTER COMP SRL, S.C. VISAL SRL, S.C. MSA SECRET SRL, S.C. PATISERIA DUK LEON SRL,S.C. SWEETS MADY SRL, S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), S.C PALCO SRL, S.C. AYLINE CASIAN SRL (CĂȘi CAFFE&LOUNGE), S.C. M.V.L-VYMYAN SRL, MISTIC RADMILA PFA din Deta și S.C. REBEDAV ABC SRL, S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timiseni au aplicat următoarele sancțiuni: • 16 amenzi contravenționale, în valoare totală de 92.500 de lei • 3 avertismente • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme • oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 3 unități,respectiv S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), VERTOPAN TEREZIA FOOD ÎI din Deta și S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel”, a transmis CJPC Timiș.
Cei de la Protecția Consumatorului au precizat și ce abateri au găsit în unitățile controlate:
• utilizarea unui spațiu de fabricație insalubru cu echipamente riginite;
• comercializarea unor preparate fără dată preparării;
• neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor și utilajelor;
• nerespectarea condițiilor de depozitare;
• comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte;
• comercializarea unor legume și fructe depreciate;
• utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tavi arse;
• existența insectelor vii și moarte în spațiul de producție, pe materia prima, inclusiv pe produsele finite;
• folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigura, produselor, temperatura prescrisă de producător;
• existența la comercializare a unor produse recepționate vrac și revândute preambalate individual, fără elemente de identificare/caracterizare;
• utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător;
• folosirea unor materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare/caracterizare;
• comercializarea unor produse alimentare cu dată limita de consum depășită și a unor produse alimentare cu urme de mucegai;
• comercializarea unor produse expuse la vânzare cu ambalaje deteriorate, lipsite în totalitate de etichete cu elemente identificare.