Peste 680 de elevi sunt așteptați săptămâna viitoare (7-11 aprilie) la Muzeul Apei din Timișoara, unde vor participa la programul educațional organizat de Aquatim SA.
Anticipând interesul specific acestei perioade, înaintea vacanței de primăvară, preferată de multe școli pentru activitățile din cadrul programelor naționale Școala Altfel și Săptămâna Verde, Aquatim a pregătit la Muzeul Apei un program exclusiv de vizite ghidate pentru grupuri școlare din ciclurile primar, gimnazial și liceal. De luni până vineri, în săptămâna 7-11 aprilie, întregul program este destinat elevilor și cadrelor didactice, care sunt invitați să descopere povestea apei potabile din Timișoara. Turul ghidat durează aproximativ 45 de minute, prima intrare fiind programată la ora 9, iar ultima la ora 13. Locurile disponibile au fost deja rezervate.
Vizitele ghidate sunt susținute de specialiștii Aquatim și de un grup de studenți de la Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii și Protecția Mediului a Universității Politehnica din Timișoara, care s-au alăturat ca voluntari programelor Muzeului Apei. Conținutul turului este dinamic, cu elemente interactive și adaptat vârstei participanților.
Momente inedite vor marca vizitele din 8 și 9 aprilie, când trupa de teatru Fiu-Fiu a Școlii Gimnaziale Dimitrie Țichindeal din Becicherecu Mic, coordonată de profesoara Bianca Duțu, va urca pe scenă. Elevii vor interpreta spectacolul intitulat „Eroii din povești prind viață la Muzeul Apei”, ce include poezii în grai bănățean, basme și scenete, și poate fi vizionat între orele 9 și 12 de grupurile școlare participante la vizitele ghidate sau de alți interesați, în limita locurilor disponibile, cu înscriere la numărul 0757087059.
Trupa de teatru Fiu-Fiu, înființată în anul școlar 2021-2022, a obținut premii la Festivalul internațional Țara mea de basm, iar trei dintre membrii acesteia, Medeea Radu, Amelia Capra și Lorenzo Lisi, au câștigat premii importante în cadrul mai multor festivaluri și concursuri de profil.
Muzeul Apei dispune de resurse educaționale pe care dorește să le valorifice alături de cadrele didactice, pentru a sprijini dezvoltarea competențelor și abilităților elevilor. Accesul la programele educaționale organizate de Aquatim, precum și vizitarea muzeului, sunt gratuite.