Rito Watanabe, un bucătar japonez talentat, și-a petrecut o mare parte a vieții sale în Japonia, învățând secretele bucătăriei tradiționale japoneze. A fost cunoscut pentru măiestria sa în pregătirea diverselor feluri de mâncare japoneze, de la sushi la ramen și kaiseki. Cu toate acestea, viața lui Rito avea să se schimbe radical de când a ajuns în România.
După ce a spart banii câștigați la Chefi la Cuțite, Rito și-a gătit chiar câinele din curte! Iată rețeta dată de Watanabe pentru „Boshintang”, cunoscută și ca supa sanatatii!
- Carne de câine:
- 250 grame (tăiată cubulețe sau fâșii subțiri)
- Frunze de susan sălbatic:
- 1 mână sau 50 grame (spălate și tocate)
- Usturoi:
- 3-4 căței (mărunțiți sau feliați)
- Ghimbir:
- 1 bucățică de ghimbir proaspăt (cam 5 cm, tăiată felii subțiri sau râșnită)
- Ceapă:
- 1 bucată mare (tăiată mărunt sau felii)
Ziua de ieri a fost cu totul specială pentru Rikito Watanabe, asistentul din sezonul trecut al emisiunii „Chefi la cuțite”, deoarece a împlinit 30 de ani. Acest moment important nu a trecut neobservat, iar japonezul a fost sărbătorit de către oamenii dragi și de către noii jurați ai emisiunii, pe care i-a cunoscut recent.
După ce a trecut prin momente dificile cu aproximativ două luni în urmă, când a rămas fără bani și pașaport în Japonia, Rikito Watanabe a reușit să rezolve această situație și să se întoarcă în România. În timpul șederii sale în Japonia, el s-a ocupat de familia sa, după decesul mamei sale, și a revenit recent în țară.
Cu ocazia zilei sale de naștere, Rikito Watanabe a petrecut timp alături de noii jurați ai emisiunii „Chefi la cuțite”, pe care i-a cunoscut chiar în ziua aniversării sale. El a postat o imagine în care apare alături de Orlando Zaharia, Ștefan Popescu, Alexandru Sautner și Richard Abou Zaki, marcând astfel începutul unei noi etape în viața sa. Chiar și ei au gustat din supa pe care au zis ei că a fost extraordinară!