Poate ai auzit de probiotice și cât de importante sunt ele pentru restabilirea echilibrului întregului organism? Ei bine, se vorbește mult despre asta în ultima vreme și nu întâmplător, și despre kombucha – această băutură numită de mulți „miraculoasă” ce vine la pachet cu un conținut mare de probiotice. Dacă vrei să afli despre probiotice, kombucha și ciuperca kombucha pret, continuă să citești.
Probioticele și ciuperca kombucha
Probioticele sunt bacterii vii care, odată ajunse la noi în organism, ne hrănesc și echilibrează flora intestinală ceea ce se traduce printr-o serie de beneficii, precum: reglarea tranzitului intestinal, eliminarea balonării, absorbția îmbunătățită a nutrienților, o digestie mai bună și multe altele.
Trebuie să consumăm zilnic probioticele și le găsim în alimentele fermentate, precum murături, kimchi, chefir sau kombucha. Kombucha este varianta cea mai delicioasă și ușor de integrat dintre aceste probiotice naturale și este, de fapt, un ceai îndulcit fermentat de ciuperca kombucha (o cultură de drojdii și bacterii care se hrănesc cu zahărul din ceai și produce magia).
Ciuperca kombucha preț
Deși arată ca o băutură răcoritoare și are un gust delicios, kombucha este, de fapt, mult mai mult decât atât. Așs că sigur te întrebi care este prețul unui ceai kombucha sau pretul ciupercii kombucha? Un preț pentru kombucha din comerț se situează între 16 – 24 lei pentru 330 ml, însă ai o opțiune mai ieftină dacă îți faci tu singură kombucha acasă – te va costa în jur de 1-2 lei pe litru, iar pentru mai multe detalii găsești pe google o rețetă de kombucha. După cum vezi, există kombucha pentru fiecare buzunar; așadar, îți poți consuma și tu necesarul de probiotice, bucurându-te în același timp de o băutură revigorantă.
Câtă kombucha pot bea într-o zi?
Câtă dorești tu, însă te sfătuim să începi treptat, mai ales dacă nu ești obișnuit cu alimentele fermentate, întrucât o cantitate mare consumată din prima poate să aibă efect laxativ.
În general, consumatorii de kombucha beau cam 330 ml pe zi, dar sunt și unii care ajung să bea 1 litru zilnic.
Cheia este echilibrul și constanța – nu te poți aștepta să vezi cu adevărat beneficiile oferite de ciuperca kombucha decât la un consum regulat și, bineînțeles, având grijă și de alte aspecte ale vieții. Ciuperca kombucha nu înlocuiește lipsa somnului și nici nu poate combate o alimentație deficitară bazată pe fast-food, prăjeli și grăsimi nesănătoase sau sedentarism.
De ce e mai ușor să îți iei probioticele din kombucha?
Kombucha nu este singura variantă prin care îți poți consuma necesarul de probiotice zilnic. Chiar te încurajăm să incluzi în alimentația ta cât mai multe surse, cum ar fi: chefirul sau murăturile.
De ce spunem însă că este cel mai ușor să te ții de o cură constantă de probiotice cu ceaiul kombucha? Deoarece tuturor ne place să bem ceva bun în fiecare zi și să ne creăm momente de răsfăț. Iar pe lângă multiplele beneficii date de ciuperca kombucha, acest ceai delicios poate înlocui cu succes băuturile răcoritoare nocive și astfel împuști 2 iepuri dintr-un foc.
Kombucha este o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească echilibrul intestinal și să beneficieze de avantajele probiotice ale ciupercii kombucha. Cu un preț adaptabil la orice buget, și cu opțiuni de preparare acasă ce reduc costurile, kombucha poate fi integrată ușor în rutina zilnică. De asemenea, este important să alegi un produs nepasteurizat și nefiltrat pentru a te asigura că beneficiezi de toate proprietățile sale. Așadar, bucură-te de gustul răcoritor al kombucha și profită de efectele sale benefice, în timp ce îți menții sănătatea intestinală.
Toate ceaiurile kombucha au probiotice?
Nu! Și este foarte important să fii atentă la acest aspect dacă vrei să consumi ceai kombucha cu beneficii. Ciuperca kombucha lucrează cu spor și produce probiotice în timpul fermentării. Dacă însă ulterior băutura este pasteurizată sau filtrată excesiv, atunci acești compuși nu se mai regăsesc în produsul final.
De aceea, fii atentă să alegi kombucha nepasteurizată și nefiltrată și care se ține mereu la rece. Ideal ar fi să alegi ceai kombucha îmbuteliat în sticlă de sticlă, pentru că aceasta este modalitatea optimă de îmbuteliere pentru sănătatea noastră.
Și aici, din nou, ai un argument să consumi ceai kombucha în defavoarea iaurturilor din comerț, de exemplu, care prin pasteurizare își pierd acele proprietăți pe care le căutăm.
Unde se găsește?
In România sunt prezente din ce în ce mai multe branduri de kombucha, atât străine, cât și ale producătorilor locali. Un brand local ce produce kombucha după rețeta originală este Zenvita. Aceștia îmbuteliază băutura în sticlă de sticlă și au disponibile trei arome: ghimbir & lămâie, mentă & lime, zmeură & hibiscus precum si ediții limitate ce-ți lasă gura apă. De asemenea, oferă și o variantă de kit cu ciuperca kombucha pentru cei care vor să-și prepare această băutură singuri, acasă.