Preşedintele AUR, George Simion, propune „recuperarea companiilor naţionale şi resurselor naturale” ca măsură pentru reindustrializarea României. În acest context, Simion anunţă că susţine răscumpărarea „la justa valoare” a pachetului majoritar al companiei Petrom şi ca „nicio moleculă de gaz nu trebuie să părăsească România”.
George Simion este de părere că reindustrializarea României este „o problemă de securitate naţională” iar în acest context planul său prevede, „ca prioritate strategică, recuperarea companiilor naţionale şi resurselor naturale”.
„Din punctul nostru de vedere, pentru viitorul economiei româneşti este important să investim în petrochimie, în siderurgie şi în industria alimentară. (…) Avem nevoie de petrochimie, de metalurgie şi avem nevoie de industrie alimentară. Avem nevoie de petrochimie pentru că bitumul îl importăm din Ungaria şi din Austria. Avem nevoie de petrochimie, astfel încât construcţia de drumuri, de autostrăzi, să se facă cu materiale româneşti. Avem nevoie de oţel beton, care nu se mai produce în momentul ăsta în România şi se poate produce în cantităţi suficiente la Târgovişte. Avem nevoie de exploatarea tuturor materiilor prime care se regăsesc în România, şi se regăsesc din belşug. Dau exemplu cuprului, avem cupru şi în Apuseni, şi la Moldova Nouă şi în alte zone din ţară. (…) Avem grafit pentru toată Europa în Gorj. Cheia acestor exploatări, de la gazele naturale de la Caragele şi Marea Neagră, până la cupru, grafit şi sare, pentru că am auzit discuţii despre falimentarea Salrom, cheia este ca statul român să deţină pachetul majoritar”, afirmă George Simion.
Acesta reclamă că „a existat un plan sistematic de a înstrăina resursele naţionale ale României şi de a anula orice producţie care se putea realiza în România şi de a trimite peste hotare 5-6 milioane de români”.
„Nu putem realiza industrie petrochimică dacă un alt stat îşi realizează planurile strategice pe seama românilor şi a resurselor naturale deţinute de România. Nicio moleculă de gaz nu trebuie să părăsească România. Dacă vrem agricultură performantă avem nevoie de îngrăşăminte. Sunt mai scumpe azi când nu mai sunt produse în România, de combinate, când locuri de muncă la Zimnicea, de exemplu, sau Slobozia nu mai sunt asigurate românilor”, a declarat preşedintele AUR.