Astăzi, cadrele medicale au ieșit din nou în stradă. Cei care ar trebui să reprezinte o categorie prioritară pentru statul român se văd umiliți de către cei care administrează domeniul sănătății.
Revendicările colegilor mei aflați în stradă sunt normale, acestea fiind lucruri de bun simț care să asigure o funcționare cum se cuvine a sistemului de sănătate.
După ce i-au umilit pe profesori, pe seniorii noștri prin gluma numită „recalcularea pensiilor”, guvernanții s-au găsit să mai umilească două categorii de români, și anume pacienții și medicii din ambulator.
Sistemul actual de sănătate reușește o triplă performanță negativă. Acesta nemulțumește, sub guvernarea PSD-PNL, atât pacienții, personalul medical, cât și asiguratorii.
Susținem revendicările medicilor din ambulator. Aceștia au dreptate, iar toate solicitările ar trebui să le fie ascultate. Dacă aș fi fost ministru al sănătății eram deja alături de ei în acest moment.
O Românie sănătoasă se face prin măsuri concrete. Avem un plan clar care poate fi pus în practică. AUR consideră prioritar sistemul de medicină în ambulator și își propune dezvoltarea acestuia prin policlinica de vecinătate, de lângă casă, o policlinică la 25.000 locuitori, finanțarea corespunzătoare a medicinii de ambulator, tocmai pentru a degreva spitalele de anumite servicii medicale.
Ceea ce considerăm extrem de important este o nouă strategie pentru sănătatea națiunii, sub coordonarea viitorului președinte al României, George Simion, și o nouă lege a sănătății adaptată la realitatea actuală din România, în așa fel încât să putem asigura cele cinci direcții fundamentale: infrastructura medicală, stoparea exodului de medici și distribuție națională echilibrată a acestora, programe de sănătate și facilități medicale, creșterea finanțării, eliminarea fraudei, management performant, pachet de măsuri legislative, dar și susținerea activităților sportive.
Este momentul să restabilim încrederea românilor în sistemul de sănătate prin proceduri clare, unități sanitare acreditate conform standardelor europene și o lege a malpraxisului, inclusiv instituțional, în care de la ministru până la șef de consiliu județean, director de spital, șef de secție, să fie trași la răspundere când lucrurile nu funcționează așa cum trebuie. Ne propunem să creștem și bugetul pentru sănătate, pentru că România este printre statele UE care alocă cel mai puţin pentru sănătate.
Un lucru pe care nu l-au înțeles guvernanții este că dacă sănătate nu e, nimic nu e!